Renault EZ-PRO: Παραδόσεις αστικής κινητικότητας ως τη μελλοντική πόλη

Ο  τομέας των αστικών Παραδόσεων τελευταίου μιλίου (Last Mile Delivery) είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς που πρόκειται να διαταραχθούν. Γι 'αυτό αυτή είναι μια λύση που είναι ηλεκτρική, συνδεδεμένη, αυτόνομη και κοινής χρήσης. Η Renault παρουσίασε το ολοκαίνουργιο concept αυτοκίνητο το EZ-PRO! Μετά το EZ-GO, μια λύση κινητικότητας κοινής χρήσης για τους ανθρώπους, εισάγουμε τη λύση Last Mile Delivery που οδηγεί σε ένα πιο ρευστό και πιο πράσινο αστικό περιβάλλον, με ανθρώπινη αφή.

  • Η Groupe Renault ζωντανεύει το όραμα των αστικών τελικών Παραδόσεων με το Renault EZ-PRO, μια αυτόνομη φιλοσοφία παράδοσης που περιλαμβάνει κοινά προσαρμόσιμα στις ανάγκες του χρήστη robo-όχημα.
  • Το EZ-PRO διατηρεί έναν ανθρώπινο θυρωρό πεδίου για ειδικές παραδόσεις και διαχείριση στόλου robo-όχημα χωρίς οδηγό.
  • Υψηλής αρθρωτής μονάδας ρομπότ για ευέλικτη φόρτωση και αποστολή, το EZ-PRO είναι μια πλατφόρμα που σχεδιάστηκε για τις εταιρείες διανομής, τις επιχειρήσεις logistics, τους εμπόρους λιανικής πώλησης και τους καταναλωτές.
  • Χάρη στο EZ-PRO, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν με ακρίβεια που, πότε και πώς θα λάβουν τις παραδόσεις.
  • Η EZ-PRO συμβάλλει στις αυριανές πόλεις του αύριο, μειώνοντας τη συμφόρηση και τη ρύπανση.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ανόβερου, το Groupe Renault παρουσίασε την παγκόσμια πρεμιέρα του Renault EZ-PRO, μια αυτόνομη, ηλεκτρική, συνδεδεμένη και κοινής χρήσης ρομπο- όχημα, για το μέλλον των ευέλικτων λύσεων διανομής τελευταίου μιλίου για κάθε τύπο επαγγελματία. Οι υπηρεσίες παράδοσης τελευταίου μιλίου είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνατότητες διαταραχής των υπηρεσιών επαγγελματικής παράδοσης καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να εκρήγνυται, οι καταναλωτές θέλουν άμεση παράδοση, οι έμποροι λιανικής πρέπει να διαχειριστούν το κόστος παράδοσης και οι πόλεις συνεχίζουν να αναζητούν νέους τρόπους διαχείρισης της εντατικής κυκλοφορίας συμφόρησης.

Το EZ-PRO είναι μια ιδέα που αποτελείται από ένα αυτόνομο όχημα που προηγείται και άλλα robo-οχήματα που ακολουθούν χωρίς οδηγό. Η Renault πιστεύει ότι η διαχείριση του τελευταίου μιλίου δεν θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, καθώς οι άνθρωποι θα παραμείνουν στο επίκεντρο των μεταφορικών δραστηριοτήτων για το προσεχές μέλλον.

Στο EZ-PRO, το προπορευόμενο όχημα φιλοξενεί έναν υπεύθυνο θυρωρό που επιβλέπει την παράδοση αγαθών και υπηρεσιών και το στόλο του. Ο θυρωρός μπορεί να επικεντρωθεί σε εργασίες προστιθέμενης αξίας, όπως η εποπτεία του σχεδιασμού δρομολογίων και των ρομπο οχημάτων χωρίς οδηγό, ή την εξασφάλιση αποτελεσματικών και εξατομικευμένων υπηρεσιών, όπως σε προσωπικό επίπεδο, η προμήθεια ειδών παντοπωλείου ή ευπαθών αντικειμένων.

Σύμφωνα με την υπόσχεση μάρκας Renault "Easy Life", το EZ-PRO προσφέρει μια ασφαλή και εργονομική λύση για τον θυρωρό, όπως αποδεικνύεται για παράδειγμα από την εμπρός πρόσβαση, τον ελεγκτή του joystick και την εύκολη στη χρήση 4-διεύθυνση.

Ο στόλος των μηχανοκίνητων robo-οχημάτων ακολουθεί το ένα το άλλο με διπλασιασμό ή μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα. Συνεπής με την υπόσχεση μάρκας Renault Pro + LCV, η εξατομικευμένη κατασκευή είναι επίσης η δύναμη αυτής της ιδέας. Το EZ-PRO διαθέτει προσαρμοσμένες μονάδες που καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία συγκεκριμένων αναγκών των πελατών της επιχείρησης: για τους ειδικούς στην εφοδιαστική και την παράδοση του τελευταίου μιλίου, αλλά και για τους λιανοπωλητές, τους τεχνίτες και τους επιχειρηματίες.

Το EZ-PRO είναι μια λύση κοινής χρήσης. Ένας συρμός τέτοιων οχημάτων που εξέρχονται από τον ίδιο διανομέα και διαχειρίζεται ο ίδιος φορέας εκμετάλλευσης εφοδιαστικής μπορεί να μεταφέρει διαφορετικά είδη αγαθών και εμπορευμάτων, με κάθε άκατο να έχει δικό του paymaster, θέμα, πελατεία και τόπο παράδοσης. 

Χρησιμοποιούν ωστόσο από την ίδια ηλεκτρική και αυτόνομη πλατφόρμα. Με τον ίδιο τρόπο, ένα τέτοιο robo όχημα μπορεί να κάνει μια σειρά παραδόσεων για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και μια άλλη σειρά για ένα διαφορετικό κατάστημα. Αυτά τα κοινά σενάρια συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και στην εξοικονόμηση κόστους.

Το EZ-PRO έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια βέλτιστη λύση για τους επαγγελματίες αλλά και για τους καταναλωτές. Οι παραλήπτες θα μπορούν να επιλέξουν έναν κατάλληλο χρόνο παράδοσης και τοποθεσία της επιλογής τους. Ο τελικός χρήστης θα μπορεί επίσης να επιλέξει μεταξύ της παραλαβής του δέματος του από τον θυρωρό ή της πρόσβασης σε θυρίδες αυτοεξυπηρέτησης στα robo επαγγελματικά οχήματα χωρίς οδηγό. Αυτά οι θυρίδες, προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο, μπορούν να ανοίξουν από τον παραλήπτη μέσω μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.

Η λύση παράδοσης στους καταναλωτές θα περιλαμβάνει επίσης επιλογές παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητού τηλεφώνου με υπηρεσίες ειδοποίησης για ακόμα πιο ομαλή εμπειρία παράδοσης.

Το στυλ του EZ-PRO έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί την οπτική του επίδραση και να ενισχύει την ενσωμάτωση των οχημάτων αυτού του τύπου  στο αστικό τοπίο. Το σατινέ φινίρισμα του αμαξώματος, τα περιβλήματα των τροχών και η γυαλιστερή εμφάνιση των ανοιγόμενων πάνελ (χρήση και ως κινητή καντίνα καφέ) και οι αντανακλαστικές ιδιότητες βοηθούν να καταστούν τα οχήματα αυτά διακριτά στο αστικό τοπίο.

Η παράδοση του τελευταίου μιλίου αντιπροσωπεύει το 30% της κυκλοφορίας στις πόλεις - ένα φορτίο που το EZ-PRO μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση, χάρη στην λύση κοινής παράδοσης αποστολής, την ευελιξία και την αυτόνομη οδήγηση. Αυτά θα συμβάλουν σε λιγότερα οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο κατά την ώρα αιχμής και λιγότερες εμπλοκές κυκλοφορίας που προκαλούνται από κακές συνήθειες οδήγησης ή από άσχημα σταθμευμένα οχήματα παράδοσης. Η ομαλή ροή της κυκλοφορίας θα ενισχυθεί περαιτέρω με τη σύνδεση του ρομπο-οχήματος με τις αστικές υποδομές όπως τα φανάρια και το κέντρο ελέγχου της κυκλοφορίας.

Το EZ-PRO αποτελεί μέρος μιας σειράς concepts της Renault που επικεντρώνονται στις υπηρεσίες αστικής κινητικότητας. Το EZ-PRO ακολουθεί την εισαγωγή του EZ-GO ενός ηλεκτρικού, συνδεδεμένου, πλήρως αυτόνομου, κοινόχρηστου ρομπο-οχήματος για τη μεταφορά ατόμων. Με παρόμοια φιλοδοξία για την επίτευξη βιώσιμης κινητικότητας για όλους, το EZ-PRO είναι 100% ηλεκτρικό που συμβάλλει σε ένα πιο πράσινο και πιο ήσυχο σύστημα μεταφοράς.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter