BMW VISION NEXT 100 (A' ΜΕΡΟΣ)

Τι μορφή μπορεί να έχει η Απόλυτη Απόλαυση Οδήγησης του μέλλοντος;

Για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του το BMW Group ρίχνει μια πιο μακρινή ματιά στο μέλλον από ότι συνήθως, με μια σειρά Οραματικών Οχημάτων σχεδιασμένων να προβλέψουν και να ανταποκριθούν στις μελλοντικές ανάγκες αυτοκίνησης.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η αυτοκίνηση θα διαφοροποιηθεί σημαντικά. Στο όχι τόσο μακρινό μέλλον, τα περισσότερα οχήματα θα είναι πιθανότατα αυτό-οδηγούμενα – οι άνθρωποι θα μετακινούνται με ρομπότ σε ρόδες.

Οπότε, δεδομένων των εξελίξεων, πώς θα δικαιολογήσουμε την ύπαρξη οχημάτων από την BMW, μια εταιρεία για την οποία το κάθε άτομο και η Απόλυτη Απόλαυση Οδήγησης είναι το κέντρο των πάντων; Και πώς θα μεταφράζονται οι αξίες αυτές της BMW στο μέλλον;

«Στην ανάπτυξη του BMW VISION NEXT 100, ο κύριος στόχος ήταν αυτό να μην αποτελεί ένα ανώνυμο όχημα αλλά ένα που να είναι ιδιαίτερα προσωποποιημένο και πλήρως εξοπλισμένο ώστε να ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε ανάγκη του οδηγού – γιατί ο συναισθηματικός σύνδεσμος μεταξύ ενός BMW και του οδηγού του είναι κάτι που πρέπει να διατηρηθεί.»

Για το BMW VISION NEXT 100, η σχεδιαστική ομάδα έλαβε υπόψη της όλες τις τάσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα είναι περισσότερο σχετικές με την BMW στις επόμενες δεκαετίες. Έλαβαν όμως υπόψη πολλές από τις πρωτοποριακές ιδέες και σχέδια του παρελθόντος. Ο βασικός παράγοντας καθ’ όλη τη διάρκεια όμως, ήταν κάτι το οποίο αποτελούσε πάντα χαρακτηριστικό του ονόματος BMW: η επιθυμία να είναι ανένδοτη στους μελλοντικούς στόχους στην τεχνολογία και την αξία για τον πελάτη.

Εάν, ως σχεδιαστής, μπορείς να φανταστείς κάτι, υπάρχουν καλές πιθανότητες κάποια μέρα αυτό να γίνει πραγματικότητα. Έτσι, ο σκοπός μας με το BMW VISION NEXT 100 ήταν να αναπτύξουμε ένα μελλοντικό σενάριο με το οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εμπλακούν. Η τεχνολογία πρόκειται να κάνει σημαντικές προόδους, ανοίγοντας νέες φανταστικές πιθανότητες που θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε στον οδηγό ακόμη περισσότερη βοήθεια για μια εντονότερη εμπειρία οδήγησης. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η τεχνολογία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ενστικτώδης στην χρήση και την εμπειρία που προσφέρει, έτσι ώστε η αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπου, της μηχανής και του περιβάλλοντος να είναι αδιάλειπτη. Το BMW VISION NEXT 100 δείχνει πώς σκοπεύουμε να διαμορφώσουμε αυτό το μέλλον

κος Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του Σχεδιασμού στο BMW Group

Ένα γνήσιο BMW έχει πάντοτε σαν επίκεντρο τον οδηγό.

Στα πρόσφατα χρόνια, η μεγαλύτερη τρέχουσα τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν τίθεται ερώτημα για το «αν» αλλά για το «πότε»:
η αυτόνομη οδήγηση. Το BMW Group επίσης πιστεύει ότι οι οδηγοί BMW θα μπορούν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους να αναλάβουν όλη τη δουλειά – αλλά μόνον όταν το επιθυμεί ο οδηγός. Το BMW VISION NEXT 100 παραμένει ένα γνήσιο BMW, προσφέροντας έντονα την εμπειρία την Απόλυτης Απόλαυσης Οδήγησης.

Τεχνητή νοημοσύνη και ενστικτώδης τεχνολογία γίνονται ένα.

Προχωρώντας στο μέλλον, τα οχήματα θα είναι πλήρως συνδεδεμένα, και η ψηφιακή τεχνολογία θα γίνει τόσο σύνηθες που θα διεισδύσει σχεδόν σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας. Η αυξημένη ψηφιοποίηση θα οδηγήσει στην συνένωση του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου όλο και περισσότερο. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μαθαίνει από εμάς, προβλέποντας πολλές από τις επιθυμίες μας και δουλεύοντας στο παρασκήνιο για να διεκπεραιώνει τις εργασίες που της αναθέτουμε. Ο τρόπος που οι άνθρωποι και οι τεχνολογίες θα αλληλεπιδρούν θα αλλάξει: οι απλές οθόνες και οι οθόνες αφής θα αντικατασταθούν από περισσότερο ενστικτώδεις μορφές επικοινωνίας και αλληλεπίδρασεις ανθρώπου-μηχανής. Ακόμη καλύτερα: η τεχνολογία θα γίνει περισσότερο ανθρώπινη.

Νέα υλικά θα προσφέρουν εκπληκτικές ευκαιρίες.

Στο μέλλον, πώς θα κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα; Κάποια στιγμή, οι πρέσες που δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες ατσάλινα μέρη θα είναι απαρχαιωμένες – η χρήση ανθρακονημάτων άνθρακα αποτελεί ήδη μια πρώτη ένδειξη του κύματος της επικείμενης αλλαγής στον κόσμο των υλικών αυτοκινήτων και της παραγωγής. Τεχνολογίες όπως η ταχεία κατασκευή και η εκτύπωση 4D θα παράγουν όχι εξαρτήματα ή αντικείμενα, αλλά έξυπνα, δικτυωμένα υλικά, και θα μπορούσαν σύντομα να αντικαταστήσουν τα συμβατικά εργαλεία και να ανοίξουν πιθανότητες στο σχεδιασμό και τη μηχανική που ούτε τα είχαμε φανταστεί.

Η μετακίνηση θα παραμείνει μια συναισθηματική εμπειρία. Τα οχήματα της BMW δεν ήταν ποτέ καθαρά χρηστικά ή απλώς ένα μέσο μετακίνησης από το ένα μέρος στο άλλο. Ακόμη περισσότερο, ένα BMW έχει να κάνει με την προσμονή της επόμενης στροφής στο δρόμο, την αίσθηση της ισχύος του κινητήρα και την απόλαυση της αίσθησης της ταχύτητας. Έχει να κάνει με την αισθητηριακή εμπειρία, την αδρεναλίνη ή την οικεία στιγμή στην οποία ξεκινά ένα ταξίδι, είτε πρόκειται για έναν μοναχικό οδηγό είτε για κάποιον που ταξιδεύει με έναν φίλο ή κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Προχωρώντας στο μέλλον, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει – γιατί η συναισθηματική εμπειρία της μετακίνησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την συλλογική εταιρική μας μνήμη. Διατηρώντας τον οδηγό σταθερά στο προσκήνιο, το BMW VISION NEXT 100 θα εξυψώσει αυτή τη συναισθηματική εμπειρία με έναν πρωτόγνωρο τρόπο.

Από απλός οδηγός σε Απόλυτος Οδηγός – μέσω ψηφιακής τεχνητής νοημοσύνης.

Στο μέλλον, οι οδηγοί ενός BMW θα επιθυμούν ακόμη να περάσουν τον περισσότερο χρόνο τους στο αυτοκίνητο οδηγώντας. Στο BMW VISION NEXT 100, ο οδηγός θα παραμένει σταθερά στο επίκεντρο, με συνεχή συνδεσιμότητα, ψηφιακή νοημοσύνη και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας διαθέσιμη για υποστήριξη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά: το BMW VISION NEXT 100 θα μετατρέψει τον απλό οδηγό στον Απόλυτο Οδηγό. Έτσι, ακόμη κι αν ο κόσμος μπορεί να αλλάζει, η Απόλυτη Απόλαυση Οδήγησης θα παραμείνει – και θα είναι ακόμη πιο έντονη παρά ποτέ.

Στο σχεδιασμό του BMW VISION NEXT 100, το σημείο έναρξης ήταν το εσωτερικό του. Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, η ευεξία του οδηγού θα γίνει περισσότερο σημαντική, και αντί να αισθάνεται ότι απλά βρίσκεται σε ένα όχημα το οποίο οδηγείται μόνο του, θα πρέπει να αισθάνεται ότι βρίσκεται μέσα σε ένα όχημα που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτόν. Η ιδέα αυτή οδήγησε σε μια αρχιτεκτονική στην οποία ο χώρος των επιβατών δείχνει ιδιαίτερα ευρύχωρος σε σύγκριση με το συνολικό μέγεθος του οχήματος, διατηρώντας ταυτόχρονα της τυπικές εξωτερικές σχεδιαστικές γραμμές ενός BMW. Παρά το θολωτό εσωτερικό του, το BMW VISION NEXT 100 διατηρεί το άμεσα αναγνωρίσιμο σπορ σχήμα ενός BMW.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter