Bolt Appscooter. Το ολλανδικό Tesla των 2 τροχών [video]

Αλλάζει πραγματικά ο τρόπος των μετακινήσεων μας και η προσπάθεια είναι να αλλάξει και τις νοοτροπίες μαζί με τις κακές συνήθειες των οδηγών από την άσκοπη χρήση των smartphones.
Επειδή όμως όλα αυτά δεν αλλάζουν εύκολα ας προσαρμοστεί η τεχνολογία.

Έτσι για να μην λέμε... «Smart phones - Stupid drivers».

Το 70% των τροχαίων ατυχημάτων γίνονται από τη χρήση των smartphones. Αυτή η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών scooter έδειξε στο πρόσφατο συνέδριο στο Λονδίνο τη χρήση του με προσανατολισμό την ελεύθερη χρήση του.

Bolt Appscooter = Smart scooter

Είναι το πρώτο σκούτερ το οποίο διαθέτει στις λαβές χειριστήρια και με το οποίο μπορεί να ελέγχει ο αναβάτης του το λογισμικό Android για το smartphone, το GPS και όχι μόνο. Το κινητό τηλέφωνο παραμένει στην τσέπη και τα χέρια επάνω στο τιμόνι.

Το σκούτερ διαθέτει οθόνη αφής των 7 ιντσών και συνδέεται μέσω Bluetooth με το smartphone. Από εκεί και πέρα ο οδηγός μπορεί να ελέγχει τις εισερχόμενες κλήσεις του, τη μουσική του, καθώς και να χρησιμοποιήσει την πλοήγηση, αλλά και να κάνει download πολλές ακόμη «φιλικές» εφαρμογές.

Το Appscooter διαθέτει δύο κάμερες για να τραβάτε φωτογραφίες και video και να κάνετε ανέβασμα (uploading) των δεδομένων κάποιας διαδρομής απευθείας στα social media. Τα updates γίνονται αυτόματα ώστε να βελτιστοποιούνται όλες οι λειτουργίες του και να προειδοποιεί το χρήστη του για τα προγραμματισμένα διαστήματα συντήρησης.

Αρθρωτό πακέτο Μπαταριών

To σκούτερ είναι επίσης το πρώτο στον κόσμο που διαθέτει 6 ανεξάρτητες μονάδες μπαταριών ιόντων λιθίου της Panasonic. Φορτίζοντας μία μονάδα εξασφαλίζετε μια αυτονομία 60 χιλιομέτρων ενώ και με τις 6 μονάδες η αυτονομία φθάνει τα 400 km με μια μόνο φόρτιση!

Η κατασκευάστρια εταιρεία παρέχει τη δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας τις αντίστοιχες μονάδες μπαταριών.

Φόρτιση

Φορτίστε στο σπίτι / το γραφείο με το καλώδιο 6 μέτρων ή φορτίστε την αποσπώμενη μπαταρία σε εσωτερικό χώρο.

Αποτελεσματική μετάδοση κίνησης

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ τριών ηλεκτροκινητήρων, ανάλογα με το τι θέλετε. Η ισχύς τους είναι 2, 4 και 7 kw και η επιτάχυνσή τους από 0 έως 45 km/h είναι μόλις 3,3 δευτερόλεπτα.
Όσο για το φρενάρισμα το αναλαμβάνουν υδραυλικά δισκόφρενα, ένα σε κάθε τροχό, οι οποίοι έχουν διάσταση 12 ίντσες.
Όταν το σκούτερ επιβραδύνει, τίθεται σε λειτουργία η αναγεννητική πέδηση. Έτσι όλη αυτή η ενέργεια δεν πηγαίνει χαμένη. Μόλις αφεθεί το γκάζι ο ο ηλεκτροκινητήρας αρχίζει να λειτουργεί σαν γεννήτρια, συλλαμβάνοντας μέρος από αυτήν την ενέργεια και επαναφορτίζοντας πάλι τις μπαταρίες. Όπως ακούσαμε έναν εκπρόσωπο να μας λέει με λίγη πρακτική οδήγηση θα μπορεί κάποιος να οδηγήσει χωρίς να χρησιμοποιεί τα φρένα!

Άφθονος αποθηκευτικός χώρος. Που;

Χώρος αποθήκευσης 65 λίτρων. Χωράει ένα κιβώτιο μπύρες, 2 κράνη, μια ρακέτα τένις ή 2 μεγάλες τσάντες από ψώνια. Σαν έξτρα εξοπλισμός διατίθεται το «Buddy Cooler», για να διατηρούνται οι μπύρες κρύες και το «Heated Delivery Buddy» για να μένει η πίτσα ζεστή κατά την μεταφορά της.

Άνετο για δύο άτομα

Το σκούτερ είναι σχεδιασμένο για την ασφάλεια και άνεση δύο ατόμων.
Στις ανέσεις του σκούτερ περιλαμβάνονται μεγάλη λαβή πίσω από τη σέλα και αναδιπλούμενα μαρσπιέ για τον συνεπιβάτη καθώς και μεγάλος επίπεδος χώρος για τα πόδια του οδηγού.

Ελαφρύ αεροδυναμικό Monocoque πλαίσιο

Εξαιρετικά λείο, 5 φορές ισχυρότερο και εξαιρετικά ανθεκτικό με το υψηλής αντοχής σύνθετο πλαίσιο.

Το πλαίσιο τύπου monocoque, είναι κατασκευασμένο από χάλυβα. Οι επιφάνειές του όμως είναι 5χ φορές πιο ανθεκτικές από τις πλαστικές επιφάνειες των συμβατικών σκούτερ εξαιτίας των ινών γυαλιού που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του. Αυτό το κάνει ιδιαίτερα ανθεκτικό σε περίπτωση πτώσης ή σύγκρουσης.

Κράτημα

Εύκολο στο παρκάρισμα, υπέροχο στο στρίψιμο και διασκεδαστικό στην οδήγηση. Αυτό είναι το σκούτερ είναι όπως πρέπει να είναι.
Είναι πολύ εύκολο σε χειρισμό χάρη στο ελαφρύ πλαίσιο, το χαμηλό κέντρο βάρους και τη γωνία στροφής 45 μοιρών που φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία. Ο οδηγός παραμένει ξεκούραστος με τις αναρτήσεις που είναι ρυθμισμένες ώστε να απορροφούν κάθε είδους ανωμαλία του δρόμου. Στους βρεγμένους δρόμους, το έξυπνο λογισμικό του ρυθμίζει την ταχύτητα ώστε να αποφεύγονται τυχόν γλιστρήματα και πτώσεις. Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερνικήσει του νόμους της Φυσικής. Ένας τέτοιος κανόνας που καλό είναι να τα θυμούνται όλοι οι αναβάτες δίκυκλων είναι ότι «ότι στηρίζεται στην ισορροπία αργά ή γρήγορα με μαθηματικά ακρίβεια θα πέσει».

Αν τηρήσει όλα αυτά που υπόσχεται, τότε μιλάμε για ένα ηλεκτρικό scooter που θα γίνει best seller.

Πλήρως προσαρμόσιμο

Φτιάξε το δικό σου σκούτερ. Επιλέξτε το χρώμα που ταιριάζει στο στυλ σας. Διατίθεται σε αμέτρητους χρωματικούς συνδυασμούς.

Πωλήσεις

Η τιμή είναι στα 2.990 ευρώ. Ήδη στο FB παρουσιάζονται διαφημίσεις για προπαραγγελίες. 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter