More

    20 καυτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μας εντυπωσίασαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019

    Μέγεθος κειμένου-+=
    Μέγεθος κειμένου-+=

    Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2019 είδαμε για πρώτη φορά το εξής εκπληκτικό:

    Κάθε εταιρεία παρουσίασε φέτος (αναφερόμενος σε όλες τις μάρκες) από ένα ηλεκτρικό μοντέλο ενώ κάποιες επικεντρώθηκαν ακόμη και σε ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα.

    Η Ηλεκτροκίνηση, διέπεται από επικείμενους νόμους της ΕΕ για τις εκπομπές αναγκάζουν τις μάρκες αυτοκινήτων να στραφούν στις προσπάθειές τους για πιο φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

    Έτσι λοιπόν φέτος, τα διάφορα εργοστάσια φαίνεται ότι έβαλαν φρένο σε μακρινά concept και τεχνολογίες αυτόνομων οχημάτων (χωρίς οδηγό), επιλέγοντας αντίθετα για πιο ρεαλιστικά, πιο πράσινα, και καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα που θα μπορούσαν εύκολα να φανούν στους δρόμους στο εγγύς μέλλον.

    Ενώ τα πρόσφατα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με αυτόνομα οχήματα έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε τεχνολογίες χωρίς οδηγό, η επιλογή να επικεντρωθούν οι κατασκευαστές στην ηλεκτροκίνηση είναι πιθανότατα υποκινούμενη από τους αυστηρούς κοινοτικούς κανόνες εκπομπών που θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος.

    Εισαγωγή νέων προτύπων εκπομπής CO2

    Στα τέλη του 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε νομοθετική πρόταση για τη θέσπιση νέων προτύπων εκπομπών CO2 για επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου όλα τα καινούργια αυτοκίνητα μπορούν να εκπέμπουν μόνο 95 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Όλα τα καινούργια αυτοκίνητα θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτόν τον κανόνα έως το 2021, ο οποίος εφαρμόζεται σταδιακά από το 2020, με αυστηρότερους στόχους από το 2030.

    Πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Polestar, δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να «αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις ποιότητας του αέρα» με την κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών μοντέλων.
    Από τη Fiat και τη Citroen, μέχρι την Aston Martin και την Pininfarina, μια ολόκληρη σειρά από κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές κινητικότητας, τόσο ως οικονομικά προσιτά, όσο και ως εμπορικά αυτοκίνητα και με πιο πολυτελή μοντέλα ανώτερης αγοράς.

    Εδώ είναι η επιλογή μας των 20 καλύτερα:

    [toggle_box]
    [toggle_item icon=”” title=”1. Alfa Romeo Tonale concept”]

    1. Alfa Romeo Tonale concept

    Η Alfa Romeo παρουσίασε το πρώτο υβριδικό SUV με την μορφή του Tonale concept.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”2. Polestar 2 από την Polestar (Θυγατρική εταιρεία της VOLVO)”]

    2. Polestar 2 από την Polestar (Θυγατρική εταιρεία της VOLVO)

    Ο αντίπαλος του Tesla Model 3, είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό, πεντάθυρο γρήγορο coupe. Με στόχο την επίτευξη της βέλτιστης οδηγικής απόδοσης, ο ηλεκτρικός κινητήρας του Polestar 2 μπορεί να φτάσει τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”3. Centoventi από την Fiat”]

    3. Centoventi από την Fiat

    Ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, «προσιτό για όλους». Το Centoventi – «Εκατόν είκοσι» στα ιταλικά – σηματοδοτεί την 120η επέτειο του κατασκευαστή και δείχνει το όραμά του για ηλεκτρική μαζική κινητικότητα στο εγγύς μέλλον. Με τη χρήση μιας αρθρωτής μπαταρίας, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν επιπλέον μονάδες μπαταριών για να επεκτείνουν την αυτονομία  οδήγησης.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”4. Minimο από τη Seat”]

    4. Minimο από τη Seat

    Σχεδιασμένο με γνώμονα τους κατοίκους των πόλεων, αυτό το ηλεκτρικό όχημα από την Seat, συνδυάζει την ασφάλεια και την άνεση ενός αυτοκινήτου με την ευελιξία και τον εύκολο χώρο στάθμευσης μιας μοτοσικλέτας. Το συμπαγές όχημα φιλοξενεί έως και δύο επιβάτες και διαθέτει σύστημα ανταλλαγής μπαταριών που μπορεί να επαναφορτίσει πλήρως το αυτοκίνητο σε λίγα λεπτά.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”5. Carmen από την Hispano Suiza”]

    5. Carmen από την Hispano Suiza

    Ο Ισπανός κατασκευαστής αυτοκινήτων Hispano Suiza, 115 ετών, στόχευσε να αναβιώσει το εμπορικό του σήμα με το αυτοκίνητο Carmen, κόστους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το «hyperlux» touring όχημα συνδυάζει την απόδοση με υπερσύγχρονη πολυτέλεια, με αμάξωμα από ανθρακονήματα και πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που μπορεί να φτάσει από 0 – 100 Km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”6. Lagonda All-Terrain Concept από την Aston Martin”]

    6. Lagonda All-Terrain Concept από την Aston Martin

    Αντλώντας τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του από τον κόσμο των πολυτελών γιοτ, το All Terrain Concept μπορεί να απαλλάξει τον οδηγό του από την χρήση του τιμονιού καθώς αξιώνει λειτουργία πλήρως αυτόνομης οδήγησης. Στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται και το αιωρούμενο κλειδί το οποίο τοποθετείται στην χάλκινη επιφάνεια ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα και αιωρείται με τη συνδρομή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”7. Mark Zero από την Piech Automotive”]

    7. Mark Zero από την Piech Automotiv

    Το ηλεκτρικό Mark Zero σχεδιάστηκε με την αισθητική ενός κλασικού σπορ αυτοκινήτου κατά νου, επανεξετάζοντας τα σχέδια των δεκαετιών 1960 και 1970 με σύγχρονο τρόπο. «Πήραμε τον Steve McQueen ως παράδειγμα και αναρωτηθήκαμε τι μπορεί να θέλει να οδηγήσει σήμερα», δήλωσαν οι σχεδιαστές. Τροφοδοτείται από έναν ειδικό τύπο μπαταρίας που μπορεί να φορτιστεί μέχρι 80% χωρητικότητας σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”8. Ami One Concept από την Citroën”]

    8. Ami One Concept από την Citroën

    Το ηλεκτρικό αυτό όχημα είναι σχεδιασμένο να αποτελεί εναλλακτική λύση για τις αστικές μεταφορές, όπως η ενοικίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου ή σκούτερ για να διασχίσετε μια πόλη ή να χρησιμοποιήσετε τη δημόσια συγκοινωνία. Το εξαιρετικά συμπαγές όχημα έχει μέγιστη ταχύτητα μόλις 28 μίλια την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι σε πολλές χώρες μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα ηλικίας έως 16 ετών με ή χωρίς άδεια οδήγησης.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”9. Berlinetta από την Puritalia”]

    9. Berlinetta από την Puritali

    Με τη βοήθεια ενός υπερ-υβριδικού κινητήρα, η Berlinetta συνδυάζει έναν κινητήρα V8 μπροστά με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα για να παράγει 965 ίππους – που ελέγχεται από αποκλειστικό λογισμικό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Θα κατασκευαστούν μόνο 150 χειροποίητα αυτοκίνητα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αγοραστή.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”10. Q4 e-tron από την Audi”]

    10. Q4 e-tron από την Audi

    Το πέμπτο ηλεκτροκίνητο όχημα της εταιρείας όταν θα τεθεί σε παραγωγή το 2020. Χρησιμοποιώντας Alcantara για τα καθίσματα και ανακυκλωμένα καλύμματα δαπέδου, διαθέτει ένα ειδικά αναπτυγμένο εξωτερικό χρώμα, το Solar Sky, που αντανακλά μέρος του ηλιακού φωτός για να μειώσει τη θερμότητα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”11. Battista από την Pininfarina”]

    11. Battista από την Pininfarina

    Το ισχυρότερο αυτοκίνητο δρόμου που θα σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ποτέ στην Ιταλία, είναι ένα κομψό πλήρως ηλεκτρικό hypercar με το 0-60 μίλια/ώρα να έρχεται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο αξίας 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, με συνολική ισχύ 1.400kW, ισοδύναμη με 1.900 ίππους.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”12. Renault EZ Ultimo”]

    Aud12. Renault EZ UltimoiR8

    Η ιδέα είναι 100% ηλεκτρική και διαθέτει εσωτερικό που θυμίζει σπάνια ξενοδοχεία, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που η Renault ελπίζει να πουλήσει. Κάπως περίεργοι είναι οι τροχοί. Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί πόσο καλά ο σχεδιασμός θα αποδίδει σε ανώμαλες οδικές επιφάνειες.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”13. IMAGINE από την KIA”]

    13. IMAGINE από την KIA

    Παρουσιάζεται ως μια πολύ πρώιμη ματιά σε αυτό που θα μπορούσε να γίνει μια «συναισθηματική και τεχνική ναυαρχίδα» για την ΚΙΑ, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα σχεδίασης Luc Donckerwolke . Διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με μοντέρνα φουτουριστική καμπίνα, με 21 επιμέρους οθόνες υψηλής ανάλυσης, πολυτελείς πινελιές και ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”14. Smart electric”]

    14. Smart electric

    Ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο με αφαιρούμενη οροφή, με προβολείς LED, που συνδέονται με ένα ζευγάρι τετράγωνων προβολέων στη μάσκα, ενώ στο πίσω μέρος οι μονάδες φώτων δίνουν τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Δανείζεται το σύστημα μετάδοσης κίνησης του EQ ForTwo Cabriolet. Τα ποσοστά απόδοσης και αυτονομίας δεν έχουν αναφερθεί.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”15. Peugeot e Legend”]

    15. Peugeot e Legend

    Είναι ένα ρετρό high tech, με πάμπολλες οθόνες και βέβαια δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης. Στην περίπτωση αυτή το τιμόνι «χάνεται», προκειμένου να μεγαλώσει και άλλο ο χώρος στο εσωτερικό. Είναι και ηλεκτρικό, με τον ηλεκτροκινητήρα του να αποδίδει 426 ίππους και 800 Nm, τροφοδοτούμενο από μπαταρία 100 kWh, και αυτονομία περίπου 600 χιλιομέτρων.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”16. E.go Life”]

    16. E.go Life

    Ένα αυτοκίνητο αστικών μετακινήσεων με έμφαση στις μικρές του διαστάσεις, στην ευελιξία κίνησης και στη μεγάλη αυτονομία. Εφοδιασμένο με συστοιχία μπαταριών 14,4 kWh υπόσχεται αυτονομία 128 χιλιομέτρων ή εναλλακτικά με την συστοιχία των 19,2 kWh αυτονομία 169 χιλιόμετρα. Η Bosch θα είναι ο προμηθευτής των ηλεκτροκινητήρων.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”17. El Born από την Seat”]

    17. El Born από την Sea

    Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της SEAT. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει πραγματικά τη σύγχρονη γλώσσα σχεδιασμού της SEAT σε κάτι ηλεκτρικό, και δεύτερον, είναι η πρώτη μας εικόνα της αρχιτεκτονικής καμπίνας και της ψυχαγωγίας που υποστηρίζει η πλατφόρμα MEB της SEAT.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”18. Cupra Formentor”]

    18. Cupra Formentor

    Το Formentor είναι το πρώτο αυτόνομο μοντέλο της Cupra, της θυγατρικής φίρμας της SEAT. Τροφοδοτείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα παραγωγής ισχύος 242 ίππων, μέσω ενός DSG διπλού συμπλέκτη μετάδοσης. Το όνομα Formentor προέρχεται και αυτό από την ισπανική γεωγραφία. Στην περίπτωση αυτή, το Cap de Formentor βρίσκεται στη Μαγιόρκα.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”19. Rimac C2″]

    19. Rimac C2

    Το C_Two έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 1.914 ίππων και στιγμιαία ροπή 2.300 Nm. Αρκούν για να επιτύχει τα 96 μίλια/ώρα σε 1,85 δευτερόλεπτα περίπου, με τα 0-300 km/h 11,8 δευτερόλεπτα. Χάρη σε μια μεγάλη μπαταρία 120 kWh, το Rimac C_Two μπορεί να ταξιδέψει για 550 χιλιόμετρα σύμφωνα με το WLTP.

    [/toggle_item]
    [toggle_item icon=”” title=”20. Skoda Vision IV”]

    20. Skoda Vision IV

    Το Vision iV, βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων MEB της Volkswagen. Θα είναι σε θέση να διανύσει 500 χιλιόμετρα σε πλήρη φόρτιση – χωρίς να γνωρίζουμε πόσο μεγάλη είναι η μπαταρία στην πραγματικότητα ή πόσο ισχυρά είναι τα μοτέρ. Διαθέτει κάμερες και εσωτερικές οθόνες αντί για καθρέφτες και μια εφαρμογή smartphone που θα λειτουργεί και ως κλειδί.

    [/toggle_item]
    [/toggle_box]

     

    Τελευταία Άρθρα

    spot_img

    Δημοφιλή Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα