More

    2040 – Όριο ζωής για τα αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη και πετρέλαιο

    Μέγεθος κειμένου-+=
    Μέγεθος κειμένου-+=

    Μετά την Ολλανδία και την Νορβηγία, η Γαλλία βάζει τέλος στην κυκλοφορία των Βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Το έτος 2040 είναι το απώτατο όριο κυκλοφορίας αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη ή και πετρέλαιο στη Γαλλία, ενώ και γενικότερα αποθαρρύνεται η κατανάλωση κάρβουνου και πετρελαίου.

    Λεπτομερέστερα, ο Γάλλος υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νικολά Ιλό, εφαρμόζοντας την πολιτική του νέου προέδρου κ. Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε το σχέδιό του για τον περιορισμό των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανακοινώνοντας το τέλος της πώλησης βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2040. Αν και όπως επεσήμανε ο στόχος αυτός είναι «δύσκολος», ιδίως για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, σε μια χώρα μάλιστα που μετρά δύο μεγάλους ομίλους, τους PSA και Renault και όπου τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα ακόμη δεν έχουν μερίδιο στην αγορά.

    ev 01

    Στην Ευρώπη, μόνο η Ολλανδία και η Νορβηγία εξετάζουν την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου. Το 2016, περισσότερα από το 95% των καινούριων αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης κινούνταν είτε με ντίζελ (49,5%) είτε με βενζίνη (45,8%), σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (Acea).

    Τα μέτρα για την πράσινη οικονομία όπως ανακοινώθηκαν θα αφορούν τα εξής:

    • Τέλος της πώλησης βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2040
    • Φοροελαφρύνσεις για απόσυρση παλιών βενζινοκίνητων αυτοκινήτων
    • Κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών – υβριδικών ΙΧ, που σήμερα καλύπτουν σχεδόν το 5% της αγοράς
    • Το 2022 θα πάψει η χρήση κάρβουνου στη βιομηχανία
    • Την ίδια χρονιά θα θεσπιστεί η απαγόρευση εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε γαλλικό έδαφος.

    Όπως φαίνεται οι τεχνολογίες τρέχουν γρήγορα, πέρα από τα αναμενόμενα, μάλλον και το συνεργείο λοιπόν θα πρέπει να προετοιμάζεται για αυτές τις εξελίξεις.

    Τελευταία Άρθρα

    spot_img

    Δημοφιλή Άρθρα

    Σχετικά Άρθρα